Рецепти

Бобено руло върху канапе от глазирана тиква с Delishu манатарка и мащерка

Бобено руло върху канапе от глазирана тиква с Delishu манатарка и мащерка

Удоволствие е да експериментираме в кухнята, да съчетаваме сладко със солено, пикантно, кисело и люто. Често приготвяме изчистени, класически и улеснени рецепти, но най-важното за добрия вкус е добрата комбинация. Такава е и тази рецепта за семпло бобено руло с допълващ го нежен тиквен крем с Delishu.

Нужни продукти за Бобено руло върху канапе от глазирана тиква с Delishu манатарка и мащерка:

[lollum_column column=“one-half“] За бобеното руло

500г сварен боб
1 яйце
½ лук
2 скилидки чесън
½ връзка магданоз
½ ч.л пушен червен пипер
½ ч.л чили
1 ч.л чубрица
1 ч.л кимион
сол на вкус [/lollum_column] [lollum_column column=“one-half“ last=“true“] За канапето от тиква:

300г тиква
40г Delishu с манатарка и мащерка
20г кокосово масло
1 с.л. мед
40мл вода
щипа сол [/lollum_column]

Бобено руло върху канапе от глазирана тиква с Delishu манатарка и мащерка

Инструкции за приготвяне на Бобено руло върху канапе от глазирана тиква с Delishu манатарка и мащерка:

Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги задушаваме. Намачкваме с преса предварително сварения боб, към него добавяме магданоза нарязан на ситно, яйцето, задушения лук, чили, чубрица, кимион и сол на вкус и разбъркваме. Изсипваме бобената смес върху хартия за печене и с помощта на хартията оформяме руло. Изпичаме на предварително загрята фурна 40 мин на 200С.

Нарязваме тиквата на кубчета от около 2см, загряваме маслото, прибавяме тиквата, меда, водата, щипка сол и задушаваме 10 минути на тих огън. Махаме капака и изчакваме да се изпари останалата вода. Сваляме от котлона и докато е още топла прибавяме Delishu и пасираме.

По желание, може да глазирате няколко резена червен лук, като е необходими само да намалите времето за задушаване на 5 мин.

Гарнираме със свежа мента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *