Удоволствие е да експериментираме в кухнята, да съчетаваме сладко със солено, пикантно, кисело и люто. Често приготвяме изчистени, класически и улеснени рецепти, но най-важното за добрия вкус е добрата комбинация. Такава е и тази рецепта за семпло бобено руло с допълващ го нежен тиквен крем с Delishu.
Нужни продукти за Бобено руло върху канапе от глазирана тиква с Delishu манатарка и мащерка:
[lollum_column column=“one-half“] За бобеното руло
500г сварен боб
1 яйце
½ лук
2 скилидки чесън
½ връзка магданоз
½ ч.л пушен червен пипер
½ ч.л чили
1 ч.л чубрица
1 ч.л кимион
сол на вкус [/lollum_column] [lollum_column column=“one-half“ last=“true“] За канапето от тиква:
300г тиква
40г Delishu с манатарка и мащерка
20г кокосово масло
1 с.л. мед
40мл вода
щипа сол [/lollum_column]
Инструкции за приготвяне на Бобено руло върху канапе от глазирана тиква с Delishu манатарка и мащерка:
Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги задушаваме. Намачкваме с преса предварително сварения боб, към него добавяме магданоза нарязан на ситно, яйцето, задушения лук, чили, чубрица, кимион и сол на вкус и разбъркваме. Изсипваме бобената смес върху хартия за печене и с помощта на хартията оформяме руло. Изпичаме на предварително загрята фурна 40 мин на 200С.
Нарязваме тиквата на кубчета от около 2см, загряваме маслото, прибавяме тиквата, меда, водата, щипка сол и задушаваме 10 минути на тих огън. Махаме капака и изчакваме да се изпари останалата вода. Сваляме от котлона и докато е още топла прибавяме Delishu и пасираме.
По желание, може да глазирате няколко резена червен лук, като е необходими само да намалите времето за задушаване на 5 мин.
Гарнираме със свежа мента.