Рецепти

Брускети с Delishu и тиква

Брускети с Delishu и тиква

Седейки с топло одеяло пред камината и чаша чай, си гледам „На един черпак разстояние“. Но нещо ми липсва… Нещо така да ми хрупка и да се наслаждавам с още по-голямо удоволствие на зимния уют в къщи и интригуващия филм. От индийската кулинария съм научила едно – и то мисля, че е най-важното – най-вкусното ястие съчетава в себе си 5те вкуса – сладък, солен, кисел, лют и горчив.

Спирам филма, ставам и започвам да творя… нещо сладко-солено-кисело-люто… за горчив вкус май нямам желание – бързам и не гоня перфектност 🙂

Комбинацията от сладка тиква с нежния вкус на Delishu върху препечена хрупкава филийка ме изпраща в облаците и нямам нужда от нищо друго… Или може би само от чаша червено вино ;)… А, и филмът!

Днес споделям любима рецепта за бързо и лесно предястие, с което изненадах сетивата си!

Нужни продукти за Брускети с Delishu и тиква:
1 франзела пълнозърнест хляб
50г Delishu натурално
100г Рукола
200г Тиква
Балсамова редукция
1л Мед

Инструкции за приготвяне на Брускети с Delishu и тиква:
Тиквата се нарязва на кубчета и се запича на тиган за 10 мин. Добавяме меда, разбъркваме 1 минута до глазиране. Сваляме от котлона и добавяме руколата. Франзелата я нарязваме на филийки и запичаме на грил функцията на фурната. Разпределяме Delishu върху топлия хляб и добавяме тиквата и руколата. Тънка струя балсамова редукция и малко семена за разкош и пъстрота 🙂

Автор: Стиляна Тодорова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *