Печено цвекло с пюре от целина и Delishu манатарка
Ако искаш да се поглезиш и да зарадваш близките си с по-оригинална и интересна рецепта, ето една чудесна идея за здравословен обяд или вечеря. Печено цвекло с пюре от целина и Delishu манатарка – получи се неустоимо вкусно!
Нужни продукти за Печено цвекло с пюре от целина и Delishu манатарка:
1/2 Глава целина
1 малка глава чесън
1 голяма глава цвекло
50г Delishu манатарка и горска мащерка
3 с.л зехтин
1/2 ч.л. бял пипер
щипка черен пипер
1 ч.л. кимион
стръкчета прясна мащерка
сол
Инструкции за приготвяне на Печено цвекло с пюре от целина и Delishu манатарка:
Загряваме фурната на 200С. Отрязваме горната част на чесновата глава (мустачките остават отдолу), поставяме я в тавичка за печене, поливаме я със зехтин и я завиваме в алуминиево фолио. Запичаме за 10-15 мин на 150С.
Почистваме цвеклото и режем на полумесеци. Поставяме го в купа и прибавяме 2с.л зехтин, кимион, черен пипер и сол, разбъркваме добре, за да се овкусят. Нареждаме полумесеците на хартия за печене и изпичаме за 25 мин на 200С.
Докъто цвеклото се пече, сваряваме главата целина, пасираме я и овкусяваме с Delishu, бял пипер и сол.
Поднасяме ястието със стръкчета свежа мащерка. По желание може да декорирате с капки любимо масло (ние използвахме сусамово олио) и поръска от няколко счукани запечени лешници.