Рецепта за фалафели с чеснов Delishu сос
Тази рецепта за фалафели е лесна, бърза и не изисква пържене! Това я прави освен по-здравословна и много по-лека и вкусна. А благодарение на комбинацията с Delishu соса си набавяме и така необходимите ни пробиотици, които освен, че ни помагат за по-добро храносмилане, ни правят и по-здрави. И така, отдели си 30 минутки и се наслади на най-вкусните фалафели, които си опитвал 😉
Нужни продукти за Фалафели с чеснов Delishu сос:
[lollum_column column=“one-half“]
За фалафелите:
250г сварен нахут
70г Delishu натурален
магданоз
пресен кориандър
кимион,
сол,
пипер на вкус
[/lollum_column]
[lollum_column column=“one-half“ last=“true“]
За соса:
100г Delishu натурален
1-2 скилидки чесън
сумак на прах
копър
шарена сол
[/lollum_column]
Инструкции за приготвяне на Фалафели с чеснов Delishu сос:
Нахутът се мели в кухненски робот до получаването на ронлива консистенция, добавя се Delishu и подправките на вкус и се намачква с ръце. Оформят се малки кръгли кюфтенца. Пекат се във фурна за 20 минути на 200°C.
Соса се приготвя като смесим Delishu със 50-70мл хладка вода и пасираме. Добавяме ситно нарязания чесън и подправките. Поднасяме със свежа салата по избор.