Гаспачо е един друг вариант за студена супа, алтернатива на любимия на българите таратор. Главна роля в Гаспачо играят доматите, а компания им правят краставици, чесън, зехтин и сол.
Нужни продукти за Гаспачо:
2 големи домата
1 краставица
½ глава кромид
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 филия хляб
100 гр лед
1 чаша студена вода
2 с.л. зехтин
1/2 връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус
За “сметаната”:
25 гр Delishu Манатарки и Горска Мащерка
25 мл вода
Инструкции за приготвяне на Гаспачо:
Обелваме доматите от люспите и слагаме в блендера. Нарязваме лука, чушката и краставицата на ситни кубчета, заделяме 1/4 от тях, а останалото количество изсипваме в блендера с другите съставки. Блендираме за кратко и изсипваме в купа. Добавяме нарязаните на ситно лук, краставица и чушка и объркваме.
В блендер приготвяме соса, като смесим Delishu Манатарки и Горска Мащерка и вода.
Сервираме в предварително изстудени купи, като гарнираме всяка със соса от Delishu и магданоз.