Рецепти

Хумус с печени моркови и Delishu сос

Хумус с печени моркови и Delishu сос

Днес ще представим една много лесна и бърза рецепта, която се приготвя за минути.

Нужни продукти за Хумус с печени моркови и Delishu сос:

150 гр хумус
5-6 моркова
50 гр Delishu с манатарки и горска мащерка
Щипка сол
Щипка черен пипер
Черен сусам за поръсване
1 бр. плосък хляб


Хумус с печени моркови и Delishu сос  

Инструкции за приготвяне на Хумус с печени моркови и Delishu сос:

Овкусете морковите със сол и черен пипер, и полейте с малко олио.

Печете ги във фурната, за около 10-12 минути – трябва да останат много леко хрупкави.

Пригответе соса от Delishu, като добавите 50 гр Delishu с манатарки и горска мащерка, оставено предварително на стайна температура с 50 мл хладка вода към блендера и го пасирайте докато се получи еднородна консистенция.

Запечете плоския хляб за по 1 минута от всяка страна и нарежете на триъгълници.

Сервирайте изпечените моркови върху хумуса, залейте с прекрасния сос, украсете с черен сусам и добавете топлия плосък хляб. Да ви е сладко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *