Качамак с грах, аспержи и Delishu
Любимата ни италианска полента, качамакът заема почитно място в сърцето ми. Обичам когато от кухнята ми се носи аромат на запечен качамак и масло, и най-ленивият стомах се събужда и огладнява.
Нужни продукти за Качамак с грах, аспержи и Delishu:
½ чаша качамак
400мл вода
200г грах от консерва
70г Delishu натурално
няколко стръка аспержи (по желание)
½ червена чушка
1 с.л. мазнина по избор (кокосово масло, гхи, краве масло…)
чили и сол на вкус 1 скилидка чесън
Инструкции за приготвяне на Качамак с грах, аспержи и Delishu:
Поставете водата в дълбок съд върху котлона. След като заври изсипете на тънка струйка полентата, като едновременно бъркате енергично с шпатула или телена бъркалка.
След готовност на качамака свалете от котлона и прибавете 50г Delishu, чили, сол и нарязана на ситно скилидката чесън. Разбъркваме докaто Delishu се разтопи.
Чушката нарязваме на колелца или кубчета, почистваме аспержите и заедно ги сотираме на затоплен тиган с 1 с.л. мазнина, минута преди да свалим от котлона добавяме и граха, за да се овкусят.
1/3 от зеленчуците оставяме на страни, останалата част прибавяме към качамака, разбъркваме и запичаме в тавичка за 15мин на 200С.
Сервираме готовата полента с останалата част сотирани зеленчуци и настъргваме 20г Delishu.