Рецепти

Канелени рулца с Delishu

Канелени рулца с Delishu

Канелените рулца идват от Швеция и се разпространяват най-бързо в Северна Европа и Америка. Традиционната рецепта е доста калорична, с много захар и други не толкова полезни съставки за нашето тяло. Точно такива предизвикателства ме карат да обичам да творя и измислям иновативни начини, как да превърнем нещо вкусно, но нездравословно в нещо пак толкова вкусно, но зареждащо тялото ни с много повече полезни съставки.

Представям ви, невероятните Веган Канелени Рулца с Delishu.

Нужни продукти за Канелени рулца с Delishu:

За тестото

250 г лимецово брашно
100 мл соево мляко
150 г еритритол
Кокосово масло
Суха мая

За пълнежа

Канела
60 г кокосова захар
100 г натурално Delishu

За крема

50 г натурално Delishu
100 мл соево мляко
Ванилия
30 мл кленов сироп

Канелени рулца с Delishu

Инструкции за приготвяне на Канелени рулца с Delishu:

Първо си замесваме тестото. Преситвате си брашното от лимец, направете кладенче в средата.

Загрейте си млякото от соя, към него прибавете маята и разбъркайте до образуването на балончета, прибавете кокосовото масло

Прибавяйте бавно в кладенчето на лимецовото брашно и разбърквайте с дървена лъжица.

Бъркайте докато брашното поеме течността, ако е нужно добавете още брашно. Трябва да не ви залепва по ръцете, поставете го на гладка повърхност и го месете с ръце.

Върнете го в купата и го завийте, оставете за 2-3 часа на топло да си удвои обема.

През това време си пригответе канелената смес

Когато тестото е готово го изкарайте от купичката на предварително наръсена с брашно повърхност и започнете разточването. Трябва да се получи дълъг правоъгълник.

Намажете с Delishu, поръсете с канелената смес и завийте на руло.

Нарежете на по-малки рулца и поставете в предварително омазнена тавичка

Печем на 180С с вентилатор , за около 30 минути. Проверявайте за да не прегори отгоре.

През времето на печене може да си подготвите сосчето.

След изпичане извадете и залейте със соса от Delishu и кленов сироп.. Рецепта на Генадия Момчилова – любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *