Публикувано на

Печен карфиол с дип от печени червени чушки и Delishu сушен домат и риган

Печен карфиол с дип от печени червени чушки и Delishu сушен домат и риган

Големият ми син обожава печен карфиол, затова често приготвям у дома. А това е един много вкусен сос за топене, който приготвих наскоро, вдъхновена от ароматните печени червени чушки, с които се запасяваме за цяла зима.

Нужни продукти за Печен карфиол с дип от печени червени чушки и Delishu сушен домат и риган:

Необходими продукти за печения карфиол:
1 глава карфиол
3 с.л. олио
½ ч.л. червен пипер
½ ч.л. куркума
1 щипка сол

Необходими продукти за соса:
3-4 печени червени чушки
50 г Delishu сушен домат и риган
2 с.л. зехтин 1 щипка сол

Печен карфиол с дип от печени червени чушки и Delishu сушен домат и риган  

Инструкции за приготвяне на Картофена салата с кейл, червено цвекло и натурално Delishu:

Измивам хубаво карфиола и разделям розичките на отделни парчета с приблизително еднаква големина.

Овалвам ги в мазнината и подправките и пека в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато омекнат.

За соса смилам в чопър червените чушки, зехтина и солта.

Нарязвам деликатеса от заквасено кашу на дребни парченца и ги разбърквам с червените чушки.

Целта ми е да се разтопи леко и да се смесят, но и да останат парченца Delishu.

Рецепта на Кристина Орсова – мама блогър, привърженик на здравословното хранене с чисти, сезонни и предимно местни храни. Споделя рецепти за хранене, както за най-малките, така и за цялото семейство, съвети за изграждане на здравословни хранителни навици при децата, идеи за семейни пътешествия, образователни занимания и игри с децата.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *