Posted on

Картофен огретен с Delishu

Картофен огретен с Delishu.

Споделям една лесна и здравословна рецепта на един от най- вкусните и предпочитани от Вас специалетети, на така липсващия на всички ресторант Soma Vital Food.
В ястието са съчетани само два зеленчука, подправки и революционния продукт от заквасено кашу „Делишу„, който го добавяхме навсякъде: като застройка на супа, заливка на ястия, сосове, бургери, специалитет за чаша вино, невероятни торти, кремове и чудеса!

Даже си имамхме вътрешен хумор по въпроса – ако нещо не е вкусно, добави му Delishu и ще бъде!

Нужни продукти за Картофен огретен с Delishu за 2 порции:

350г картофи
160г тиквички
80г Delishu с манатарки и мащерка
50г Delishu натурално за настъргване
1 домат
магданоз
черен пипер
черна хималайска сол
кимион
чесън на прах

Инструкции за приготвяне на Картофен огретен с Delishu:

Сваряваме картофа и настъргваме на ренде. Настъргваме тиквичките и ги задушаваме под капак с малко вода за 5-6минути. Добавяме Delishu с манатарки и мащерка към тиквичките и разбъркваме, за да се разстопи.
Освен, че е изключително богат на пробиотици, Delishu придава на ястието един мек, изтънчен и запомнящ се вкус. Благодарение на меката му и кремообразна консистенция, когато е съчетан с топлите картофи, придава необходимата сочност на ястието и не е необходимо да добавяме каквито и да било мазнини в огретена.
Добавяме картофите и подправките на вкус, разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка с незалепващо покритие. Отгоре нареждаме тънки слайсове домат и настъргваме Delishu натурално, което се запича пеерррфекно. Печем на 200°С 10 мин

Автор: Мария Димитрова

Join the discussion

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *