Солен безглутенов кекс с розмарин и Delishu сушен домат

За закуска, за следобеден снакс или просто като заместител на хляба, решихме да опитаме една вкусна рецепта за безглутенов кекс.
Нужни продукти за Солен безглутенов кекс с розмарин и Delishu сушен домат:
2 яйца
100 г суров белен сусам
60г Delishu със сушен домат и риган
1/2 ч.л бакпулвер
1 ч.л. чесън на прах
пресен розмарин
Инструкции за приготвяне на Солен безглутенов кекс с розмарин и Delishu сушен домат:
Блендираме суровия белен сусам, за да се получи консистенция, близка до тази на брашното. В една купа смесваме сухите съставки: смления сусам, бакпулвера; розмарина, нарязан на ситно, чесън на прах и разбъркваме. Към сухата част добавяме яйцата, Delishu и омесваме. Получената смес разтиламе върху хартия за печене в тава или форма за кекс. Пече се в загрята фурна на 180° за 15 минути.