Posted on

Пробиотиците – добрите герои в Delishu

Пробиотиците - добрите герои в Delishu

Една опаковка Delishu ще ти даде 58 милиарда Lactobacillus Bulgaricus, 65 милиарда Streptococcus Thermophilus, и 2 милиарда Lactobacillus Acidophilus. Тези герои играят главна роля за това да си със здрав стомах, добро храносмилане и висок имунитет!

Lactobacillus Bulgaricus

Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus Bulgaricus) е кръстена на България – страната, в която за първи път е открита и използвана. Това е растителна едноклетъчна пръчковидна бактерия, която се среща свободно в природата на България, тя живее във водата, въздуха и растенията, като има свидетелства за съществуването й от преди над 6000 години. При определени условия бактерията причинява естествена  ферментация, даваща вкуса и ценните качества на Delishu. Тя е причина за ферментацията и полезните свойства и на киселото мляко, туршиите, хляба с квас и други. При размножаването си в подходящата среда, тя освобождава ензими, виновни за разпознаваемия класически кисело-млечен вкус, познат ни от продуктите, които я съдържат.

Открита през далечната 1882г. от руския учен и носител на Нобелова награда Иля Мечников (бащата на съвременната имунология), когато благодарение на нея той открива пряката връзка между пробиотиците и стомашно-чревното здраве. Мечников отдава дълголетието на българите на консумацията на киселото мляко, което съдържа именно Lactobacillus Bulgaricus.

Lactobacillus Bulgaricus се причислява към ‘добрите’ бактерии, които имат благотворно и незаменимо въздействие над храносмилателния тракт, имунната система и нормализирането на кръвното налягане и холестерола. Лабораторни изследвания показват, че Lactobacillus bulgaricus има мощно действие против всякакви патогени – вируси, инфекции, гъбични организми, ракови клетки.

Доказани полезни свойства на Lactobacillus Bulgaricus:

Нормализира кръвното налягане и нивата на холестерола

  • повишава (добрия) HDL холестерол
  • понижава (лошия) LDL холестерол
  • намалява общия холестерол
  • намалява триглицеридите

В помощ на храносмилателните смущения

  • намалява броя на лошите храносмилателни бактерии
  • намалява проблемите с храносмилането, произлизащи от стреса
  • предотвратява/облекчава породена от прием на антибиотици диария
  • предотвратява/облекчава язвения колит
  • предотвратява/облекчава остра диария
  • намалява лактозната непоносимост
  • предотвратява/облекчава синдрома на раздразненото дебело черво

В борбата с вирусни, бактериални и гъбични инфекции:

  • бори се с вирусите, създавайки антитела
  • създава антитела, които унищожават раковите клетки
  • предотвратява развитието на гъбички
  • предпазва от инфекцията Е.Coli
  • помага за защитата на зъбите от развитието на плака и бактерии

Streptococcus Thermophilus

Streptococcus Thermophilus е мощен пробиотичен щам, който има добре изучени и изследвани през годините позитивни ефекти над човешкия организъм.  Този жив организъм обитава червата, и има много научно доказани положителни ефекти – подобрява храносмилането, имунната система и още много други.

Streptococcus Thermophilus се използва активно в производството на сирене и млечни продукти заради способността му да произвежда лактаза, която разгражда лактозата (млечната захар) в човешкия организъм, което помага на хората да усвояват млякото и млечните продукти. Бактерията се натрупва в червата, т.е. колкото повече се приема, толкова по-силен е ефекта й.

Живата бактерия произвежда и антитела, които успешно се борят с вируси като този на Пневмонията, Clostridium Dificile, и предпазва от образуването на Язва.

Доказани положителни ефекти от приема на  Streptococcus Thermophilus:

Храносмилателни ползи

  • намалява диарията, причинена от прием на антибиотици
  • облекчава симптомите на язвен колит
  • подобрява драстично усвояването на лактоза и млечни продукти
  • помага при остра диария
  • помага в лечението на Синдром на раздразненото дебело черво

Подобрен имунитет

  • предотвратява и помага в лечението на възпаления на горните дихателни пътища ( напр. Пневмония)
  • предотвратява появата на язви, причинени от Helicobacter pylori
  • облекчава симптомите при СПИН
  • лекува Clostridium dificile
  • повишава общия имунитет на организма

Допълнителни здравословни ползи

  • подобрява чревната флора на бебета, които не са кърмени
  • облекчава симптомите на атипичен дерматит
  • намалява вероятността от образуване на камъни в бъбреците
  • повишава нивото на добрия холестерол
  • повишава противораковите способности на клетките
  • намалява бебешките колики

Lactobacillus Acidophilus

Lactobacillus Acidophilus е най-дълго изследвания, известен и доказан пробиотик познат на науката, познат като ‘добрата бактерия‘, жизненоважна за човешкото здраве.

Lactobacillus Acidophilus живее в червата и женското влагалище, където се грижи за борбата с ‘лошите бактерии’. Той се съдържа във ферментиралите храни, както и в някои видове млечни продукти, където се добавя изкуствено. При навлизането на храна в чревния тракт, пробиотичния организъм създава неблагоприятна среда за развитие на ‘лошите бактерии’. Антибиотиците действат като унищожават всички живи бактерии, както добрите, така и лошите, причинявайки стомашен дискомфорт и нарушения в обмяната на веществата, като могат да доведат до срив на имунната система и тежки заболявания (например Clostridium Dificile).

За да може да се предпазим от това, трябва да приемаме маскимално големи количества от този пробиотик, за да предотвратим тези негативни ефекти и да помогнем за възстановяването и поддържането на нормална чревна флора.

Доказани положителни ефекти от употребата на Lactobacillus Acidophilus:

  • регулира кръвното налягане и нивата на холестерол
  • бори се с гъбични, бактериални и вирусни инфекции
  • общоукрепващо действие за децата
  • хранителни ползи
  • намалява остротата на алергии
  • помага при нарушения в храносмилането

Храносмилателни ползи от приема на Lactobacillus Acidophilus:

Наградения с Нобелова награда за откриването на безценната бактерия през 1890г проф. Иля Мечников (Бащата на съвременната имунология)доказва, че тя е незаменима за човешкото храносмилане.  Изследвания през последните десетилетия показват, че приема на Lactobacillus Acidophilus подобрява храносмилането и усвояването на витамин В и калци. Може дори да подобри апетита, и да излекува диария, синдром на раздразненото дебело черво, нарушена чревна пропускливост, улеснява усвояването на лактозата.

Ползи в борбата с алергии и подобрението на имунната система от приема на Lactobacillus Acidophilus:

В допълнение към положителните ефекти за храносмилането от приема на Lactobacillus Acidophilus, има множество изследвания, които сочат за положителното му действие и като имуностимулиращ и противоалергенен агент.

Интересни факти за Lactobacillus Acidophilus:

  • Един от основните населяващи стомаха организми
  • Най-известният и изучаван пробиотик
  • Повишава и подобрява усвояването на хранителните вещества
  • Прозизвежда естествените антибиотици acidolin, acidophillin, lactobacillin, lactocin и други.
  • Помага при възстановяване от боледуване
  • Мощен съюзник в борбата с гъбичната инфекция Candida Albicans
  • Побеждава инфекции като : Язва, Стафилококови инфекции, E. Coli, Салмонела
  • Увеличава абзорбцията на лактозата
  • Предотвратява инфекции на пикочните пътища
  • Превенция на диария
  • Балансира PH на горния интестинален тракт.
  • Живее, и в устната кухина, и вагината
  • Доказано е, че хора с ниско съдържание на колонии на Lactobacillus Acidophilus в стомаха си, усвояват много по-трудно мляко и млечни продукти от хора които имат богата на тях флора.

Доказани полезни свойства на Lactobacilus Acidophilus

Нормализира кръвното налягане и нивата на холестерола

  • повишава (добрия) HDL холестерол
  • понижава (лошия) LDL холестерол
  • намалява общия холестерол
  • намалява триглицеридите
  • понижава кръвното налягане

В помощ на храносмилателните смущения

  • намалява броя на лошите храносмилателни бактерии
  • намалява проблемите с храносмилането произлизащи от стреса
  • предотвратява/облекчава породена от прием на антибиотици диария
  • предотвратява/облекчава язвения колит
  • предотвратява/облекчава остра диария
  • намалява лактозната непоносимост
  • предотвратява/облекчава синдрома на раздразненото дебело черво

Подобряване на общото състояние при малки деца:

  • ускорява наддаването на тегло
  • предотвратява появата на диария

В борбата с вирусни, бактериални и гъбични инфекции:

  • бори се с вирусите, създавайки антитела
  • бори се/предотвратява възпаления на дихателните пътища
  • лекува/предотвратява Helicobacter pilori (ЯЗВА)
  • лекува/предотвратява Вагиноза/Вагинит
  • увеличава ефективността на ваксини
  • предотвратява развитието на гъбички
  • предпазва от инфекцията Е.Coli
  • предотвратява и предпазва от възпаление на сливиците

Хранителни ползи

  • произвежда вит.В и други нутриенти
  • увеличава усвояването на калция
  • подобрява апетита

Допълнителни ползи за здравето

  • намалява остротата на алергии
  • намалява вероятността за образуване на бъбречни камъни
  • помага при анемия
Пробиотиците и храните с естествена ферментация са един от най-ценните подаръци за нас от природата, а ние сме щастливи да ви ги предоставим в една вкусна и вълнуваща форма.
Delishu препоръчва: консумирайте и другите храни с естествена ферментация – хляб с квас, туршии, кимчи, кисело зеле.

1 comment

Join the discussion

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *