Предлагаме ти възможността да вземеш някой от нашите ПРОМО пакети с 10 броя Деликатес от заквасено кашу Delishu – Натурален, Черен чесън, Сушен домат и Риган, Манатарки и Мащерка и RED HOT SPECIAL на специална ПРОМО цена.
Деликатес от заквасено кашу Delishu, Натурален
Традиционния вкус на Delishu, в чиста форма. Наситен и плътен, балансиран млечно-кисел вкус, дело на естествената ферментация. Правим Delishu по наша собствена рецепта, усъвършенствана в продължение на 5 години, изследвайки ферментационните процеси на кашуто. Закваската също е наша, защото не ни хареса идеята да го заквасваме с готови щамове в епруветки или прахчета, не кореспондираше с идеята ни за естественост, в нея живите организми съществуват в симбиоза, саморегулирайки броя и видовете, които я населяват, като нашата роля е само услужливо да й предоставим подходящите условия за живот и развитие 🙂 Това я прави изключително богата и наситена на полезни микроорганизми, които пък са отговорни за богатия и запомнящ се вкус. Липсата на термична обработка и животински съставки пък им дава дълъг живот и ефективност – над 140 дни, като се наблюдават и процеси на зреене, т.е. с времето Delishu става още по-наситено, с още по-богат и вълнуващ вкус:)
Съставки: 70% сурово кашу, собствена жива растителна закваска с L.Bulgaricus, S.Thermophilus, L.Acidophilus, сурово био кокосово масло (нехидрогенирано), хималайска сол.
Деликатес от заквасено кашу Delishu, Черен чесън
Delishu с черен чесън е създаден от обикновен чесън с дълга ферментация, след която е в пъти по-богат на антиоксиданти и флавоноиди, дори повече от червеното вино. Една от причините да сме убедени в неговите полезни свойства и качества е, че си го произвеждаме сами! Притежава лек и сладникав вкус без характерната за него остра миризма, киселинност и дъх. За един перфектен завършек на Delishu, сме добавили и левурда (див чесън). Така успяхме да постигнем идеалния вкус за един качествен гурме продукт.
Delishu Черен чесън чудесно се комбинира с гриловани зеленчуци и салата. Подхожда на картофи и ризото. Опитайте и рецептата с паста, зехтин и бяло вино.
Съставки: 67% Ядки кашу, кокосово масло, черен чесън (3%), левурда (0,4%), естествена растителна пробиотична закваска (L. Bulgaricus, L. Acidophilus, S. Thermophilus), розова хималайска сол.
Деликатес от заквасено кашу Delishu, Сушен домат и Риган
Избрахме най-хубавите био сушени на слънце домати и био риган за новия си вкус. Защо био? Защото био храните са произведени на контролирано чисти почви и не са обработвани с мощни пестициди и химикали, което гарантира естествения и добър вкус, а високата им чистота позволява на ферментацията да се случи. Да, живите микроорганизми също предпочитат биохрани 🙂
Delishu със Сушен домат и Риган има малко повече сол, защото сушените на слънце домати се осоляват, за да се запазят качествата им, за разлика от дехидратираните на висока температура. По-силната му кисела жилка подхожда идеално на комбинация със сушени и пресни сладки плодове, сладка и мед, балсамова редукция и фини бели вина и розе. Ние обичаме да го хапваме и в лазаня, паста, пица, салати с крутони, семена и зеленолистни зеленчуци, печива и какво ли още не, експериментите в кухнята продължават 🙂
Съставки: 70% сурово кашу, собствена жива растителна закваска с L.Bulgaricus, S.Thermophilus, L.Acidophilus, сушени на слънце био домати, сушен био риган, сурово био кокосово масло (нехидрогенирано), хималайска сол.
Деликатес от заквасено кашу Delishu, Манатарки и Мащерка
Delishu с Манатарки и Мащерка е нашият любимец. Мария и Стиляна обожават манатарки – около родния им град Панагюрище изобилства от тях, всяка пролет и есен когато започнат дъждовете, хората се втурват в гората, за да си наберат от тази толкова уникално вкусна гъба. Те с усмивка на лице си спомнят как цялата улица е ухаела с месеци на сушени манатарки, защото съседите им са ги сушели на слънце, на сушилници, по традиционния начин. И пожелаха да предадат частица от този мил спомен и преживяване – да се докоснем до неповторимият аромат и вкус на една от най-ценените и ценни български гъби. Манатарките в нашето Delishu са точно такива – сушени на слънце, внимателно подбрани и събрани от същия този район в Средна Гора, град Стрелча и са единствените български биосертифицирани манатарки. Сигурно се чудите как една манатарка, която е диворастяща гъба може да е био? Отговора е прост – в случая биосертификата е важен, защото той гарантира постоянен контрол над почвите където растат те и гарантира чистота и отсъствие на радиация и тежки метали. Допълваме вкусната комбинация с малко горска мащерка, за лека, едва доловима пикантна нотка, за да стартираме слюноотделянето и да погъделичкаме още малко фантазията на всеки, който се наслаждава на Delishu.
Този шедьовър от кашу може да се хапва на практика по всякакъв начин. Честно, досега не сме намерили рецепта, където да не се вписва и допълва с богатия и уникален характер на уникалност! Все пак го пробвайте в чиста форма, намазано на тънка препечена филийка или с ризото, обещаваме че ще се влюбите във вкуса и характера му, като нас 🙂
Съставки: 70% сурово кашу, собствена жива растителна закваска с L.Bulgaricus, S.Thermophilus, L.Acidophilus, сушена био манатарка, био мащерка, сурово био кокосово масло (нехидрогенирано), хималайска сол.
Деликатес от заквасено кашу Delishu, RED HOT SPECIAL
Delishu RED HOT SPECIAL е разработен съвместно с приятелите ни – страхотните Chilli Hills Farm. Производителите на най-яките люти чушки 🌶🌶🌶 и пикантни храни в България ни вдъхновиха със специалната си селекция от чушки, отглеждани от самите тях както и екзотични сортове,селектирани от цял свят. Ние се влюбихме в Чипотле – опушен, богат и разпалващ вкус, който експлодира в невероятно вкусово преживяване. Само добавете чаша прекрасно Trastena Wines и се наслаждавайте!
Съставки: 66% сурово кашу, собствена жива растителна закваска с L.Bulgaricus, S.Thermophilus, L.Acidophilus, био сушена чушка Чипотле, сурово био кокосово масло (нехидрогенирано), хималайска сол.
Отзиви
Все още няма отзиви.