Публикувано на

Пълнени патладжани със сос от печени домати и чушки

Пълнени патладжани със сос от печени домати и чушки

Тази рецепта за пълнени патладжани е идеална да се сервира на лятно барбекю с приятели или семейство. Не само че визуално ще засити вашите гости, но също така ще ги накара да си оближат пръстите и да искат още и още. Комбинацията от Delishu със сушени домати, печените патладжани и доматения сос е истинска феерия от вкусове и би се харесала дори и най-претенциозните.

Нужни продукти за Пълнени патладжани със сос от печени домати и чушки:

4 патладжана (средно големи)
1 пакет Delishu със сушени домати
Пресен босилек

За соса:
1 домат
1 червена чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън

Пълнени патладжани със сос от печени домати и чушки

Инструкции за приготвяне на Пълнени патладжани със сос от печени домати и чушки:

Нарежете патладжаните на ленти, подсолете щедро и оставете настрана за около 30 минути.

Разрежете домата, чушката и лука на две и поставете в тава за печене. В случай, че използвате скара, може всичко да приготвите на нея.

Овкусете ги със зехтин, сол и пипер и оставете да се пекат на 200 градуса.

След 40-50 минути ги извадете и блендирайте в миксер или блендер до получаването на хомогенна смес.

След 30 минути измийте и подсушете патладжаните.

Овкусете със сол, пипер, риган и зехтин и изпечете на скара или в оребрен тиган.

След като патладжаните за готови е време за приготвяне на плънката. В блендер разбийте сиренето със сушени домати, босилека и всички крайни парчета от патладжани, които не стават за рула.

Поставете една малка лъжица от плънката в единия край на патладжана и навивайте до получаването на руло. Направете така с всички парчета патладжан.

След като вече всички компоненти на вашето ястие са готови, сервирайте пълнените рулца, поляти със соса от печени домати и чушки и за финален щрих поръсете с още пресен босилек и начукани ядки.

Роси е студент в Англия, изучаващ Nutrition and Food Consumer Science. Здравословното хранене, развиването и снимането на рецепти са най-голямата й страст. Една от най-важните й цели е да покаже, че доброто психическо и физическо здраве е тясно свързано с храната, която приемаме. Затова преди няколко години тя създава своя блог After the taste, с който цели да покаже на хората, че зравословния начин на живот е достъпен за всеки.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *