Като дете ,бях доста злояда и патладжаните ми бяха непознат и необятен зеленчук.
Баба ги отглеждаше предимно за да прави много вкусната си , патладжанено-люта лютеница, но сега след толкова време си давам сметка ,колко са полезни и какви невероятни минерали и витамини съдържат тези лилави зеленчуци.
Патладжана – е богат на желязо, калий, магнезий, мед, калций и фолиева киселина. Има голямо разнообразие и начини за приготвяне , а комбинацията от водата на патладжана и ленено семе спомага за понижаването на холестерола.
Нужни продукти за Пикантен пълнен патладжан с нахут и Delishu:
2 големи патладжана
100 г Delishu RED HOT SPECIAL
50 г нахут от консерва
1 зелена чушка
1 червена чушка
4 големи гъби
хранителна мая
сол
черен пипер
магданоз
кокосово масло
Инструкции за приготвяне на Пикантен пълнен патладжан с нахут и Delishu:
Изчистваме патладжаните, месото го запазваме за плънката и ги слагаме да се изпекат за около 15 минути на 180С
През това време си задушаваме зеленчуците и нахута, овкусяваме със сол, хранителна мая и черен пипер.
След като патладжаните са готови ги намазваме с половината Delishu и ги пълним с плънката от нахут в която добавяме и останалото Delishu.
Печем на 180С за още 10 минути , поръсваме с магданоз и още малко хранителна мая.
Рецепта на Генадия Момчилова – любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.