Публикувано на

Пица с блат от карфиол и Delishu сушен домат

Пица с блат от карфиол и Delishu сушен домат

Днес ще ти представим рецепта за пица, в която използвахме за направата на блата карфиол вместо брашно. Как става това? Виж в рецептата за пица с блат от карфиол и Delishu сушен домат по-долу!

Нужни продукти за Пица с блат от карфиол и Delishu сушен домат:

За блата на пицата:
350г карфиол
100г Delishu сушен домат
1 яйце (може и без него, но блатът ще бъде трошлив)

За плънката на пицата:
1 голям добре узрял домат
сух риган
сух и пресен босилек
сушени манатарки (предварително накиснати с топла вода)
100г Delishu (вкус по желание)
мариновани чесънчета или каквото пожелаете, но не пропускайте доматения сос, за да получите автентичния вкус на италианска пица 🙂

Пица с блат от карфиол и Delishu сушен домат

Инструкции за приготвяне на Пица с блат от карфиол и Delishu сушен домат:

Карфиола се смеля на кухненски робот до получаването на “трохи”. Добавя се Делшу сушен домат и се намачква до получаването на “тесто”. Ако добавите яйце, ще можете по-лесно да преместите парчетата пица от тавата. Покрийте кръгла тава с хартия за печене и с ръце оформете кръгла пица. Печете 20 минути на 200°C. През това време, смелете домата с пасатор или с мощен блендер и сложете да се готви със сухите подправки до редуциране на количеството на половина – на среден огън отнема около 20 минути. Извадете блата, намажете го с доматения сос и декорирайте с избрани зеленчуци и настъргано Делишу. Запечете за още 5-10 минути. Поднесете с любима чаша вино и се насладете 🙂

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *