Публикувано на

Руло от тиквички с Delishu

Руло от тиквички с Delishu

Обичаш ли да експериментираш в кухнята? Ние много, именно така се роди Delishu, а сега искаме да ти разкрием тайната рецепта за Руло от тиквички с Delishu. Това е едно чудесно предястие, с което ще впечатлиш всеки на масата. Опитай и ти, като не забравяш да импровизираш и внесеш нотка свой вкус!

Нужни продукти за Руло от тиквички с Delishu:

1кг тиквички
3 яйца
150г Delishu натурално
3-4 печени чушки или 3-4 с.л. домашна лютеница
прясна мащерка 1-2 клонки
хималайска сол
черен пипер
прясно настъргано индийско орехче – 1/2 ч.л.

Руло от тиквички с Delishu

Инструкции за приготвяне на Руло от тиквички с Delishu:

Тиквичката се нарязва на ситно в кухненски робот или се стърже на ситно ренде. Посолява се и се оставя за 15 минути, за да си пусне водата. След това се отцежда с тензух или торбичка за ядково мляко. Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците сваряваме като ги пуснем във вряща вода и варим 3-4 минути. Отцедените тиквички овкусяваме с индийско орехче, черен пипер и сол, ако е необходимо. Белтъците разбиваме на сняг с щипка сол и ги добавяме към тиквичките на 3 части, като бъркаме бавно и внимателно със силиконова шпатула, за да не спаднем белтъците. Разпределяме сместа върху тава покрита със силиконово килимче под формата на правоъгълник. Печем 10-15 минути (докатео стане златисто) на предварително загрята фурна на 180°C. Оставяме да се охлади поне за час. Докато чакаме – пасираме Delishu с печените чушки и сварените жълтъци, овкусяваме с черен пипер и прясна мащерка. И ако все още чакаме – наливаме си чаша малиново вино 😀 След като се охлади, отлепяме внимателно рулото от силиконовата подложка и го пренасяме върху лист алуминиево фоилио, мажем обилно с подготвения крем и навиваме на руло с помощта на фолиото. Пакетираме от двете страни като бонбон и прибираме в хладилника. Забравяме за него поне за 2 часа.

Руло от тиквички с Delishu

Поднесохме рулото от тиквички и Delishu поръсено с розов пипер и домашно приготвено босилеково песто …

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *