Салата със зеленолистни зеленчуци, Delishu натурално и глазирани моркови
Пролетта дойде и трябва да включим в менюто си повече зеленолистни зеленчуци, за да се преборим с умората и да се заредим със свежа енергия. Спанак, рукола, коприва и киселец са изключително богати на хлорофил и са пълни с витамини, минерали и фитонутриенти. Те са богати на фибри, важен хранителен елемент, осигуряват усещане за ситост и помагат да се контролира глада. Всички зеленолистни зеленчуци са алкални и се грижат за поддържането на алкално-киселинния баланс в тялото, като ни помагат да бъдем здрави.
Но за да извлечем максимални ползи от тях трябва да се консумират предимно в суров вид. Затова и нашето предложение за Салата със зеленолистни зеленчуци, Delishu натурално и глазирани моркови включва изцяло сурови зеленолистни зеленчуци.
Нужни продукти за Салата със зеленолистни зеленчуци, Delishu натурално и глазирани моркови:
2 моркова с листа
1 с.л. кокосово масло
1 с.л. мед
1 ч.л. балсамова редукция
шепа зеленолистни (спанак, рукола, коприва, киселец, листата от морковите)
магданозено песто
100г Delishu натурално
Инструкции за приготвяне на Салата със зеленолистни зеленчуци, Delishu натурално и глазирани моркови:
Глазираме морковите за 5 минути в загрят тиган с кокосовото масло и меда, а малко преди да ги махнем от котлона прибавяме и редукцията.
На предварително добре загрят, сух тиган с незалепващо покритие запичаме Delishu по една минута от всяка страна, като внимателно обръщаме.
Нареждаме зеленолистните в дълбока чиния, прибавяме глазираните моркови, запеченото Delishu и овкусяваме с магданозеното песто.