Рецепти

Салата с лимец и запечено Delishu манатарка

Салата с лимец и запечено Delishu манатарка

Днес ти предлагам любима салатка, с която често вечерям. Понякога дресингът за салатата прави чудеса. Може да го ползваш дори и за бобена салата с домати и печени чушки… ако ти хареса, си приготви по-голямо количество и съхранявай в хладилника. Балсамовата редукция също може да си приготвиш сам, за да си сигурен какво има в нея, а и да си я овкусиш както на теб ти харесва. Аз си я приготвям с кардамон и пръчка канела например.

Нужни продукти за Салата с лимец и запечено Delishu манатарка:

100г лимец
2 големи шепи рукола
1 голям домат
100г Delishu манатарка
1/2 авокадо
2 с.л. балсамова редукция
1 ч.л. бадемов тахан
1 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин.

Салата с лимец и запечено Delishu манатарка

Инструкции за приготвяне на Салата с лимец и запечено Delishu манатарка:

Сваряваме лимецът за 20 минути, по желание белим домата. Смесваме в дълбока чиния руколата, домата и авокадото. Запичаме Delishu манатарка на предварително загрят тиган от двете страни и добавяме към салатата. Приготвяме дресинг от соевия сос, балсамовата редукция, зехтина, бадемовия тахан и поливаме.
* Сподели Салата с лимец и запечено Delishu манатарка с чаша вино и приятна компания!

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *