Публикувано на

Много лесна рецепта за суши с Delishu

Много лесна рецепта за суши с Delishu

Винаги съм си мислела, че правенето на суши е много сложно…. оказа се че не е.

Ако усъвършенстваме ситуацията с ориза, всичко останало е детска игра.

Ще ви споделя една много лесна рецепта за суши с Delishu.

Нужни продукти за Много лесна рецепта за суши с Delishu:

2 чаени чаши суши ориз

За овкусяване на ориза:
1/2 чаена чаша оризов оцет
1/4 чаена чаша бяла захар
1 ч.л. сол

За пълнежа:
Delishu натурално
манго
краставичка
авокадо

Много лесна рецепта за суши с Delishu

Инструкции за приготвяне на Много лесна рецепта за суши с Delishu:

Вземете си суши ориз (объл ориз) Сложете го в тенджера и започнете да го измивате с вода, като нежно го разтривате. Ще стане малко мътна вода, това е нишестето, идващо от ориза.

Сменете водата с чиста. Направете това 2-3 пъти. Отцедете от водата.

За 2 чаши ориз имаме нужда от точно 2 чаши вода. Нито повече, нито по – малко. Щипка или две сол и започваме.

Включваме си котлона на висока температура. Когато оризът започне да танцува (ври), ще намалим топлината. Използвайте кухненската кърпа, за да покриете напълно тенджерата, сложете капака и оставете ТОЧНО 10 МИНУТИ.

Сега !!! Не се изкушавайте да вдигате капака и да проверявате ориза. Просто го оставете за точно 10 минути да си почине.

Вече готовия ориз го поставете в дървена купа или на дървена повърхност. И с лъжица леко разстелете ориза. Оставете го да се охлади малко.

За да овкусим ориза, имаме нужда от 1/2 чаша оризов оцет 1/4 чаша бяла захар (можете да сложите по-малко захар, да я пропуснете или промените, но кафява захар ще промени цвета) 1 чаена лъжичка сол.

Смесете внимателно ориза със сладкия оцет. Оставете го да попие. Готов е

Сега си пригответе любимите пълнежи за суши и се позабавлявайте.

В моя случай, аз си имам любимото ми Delishu натурално, манго, краставичка и авокадо.

Много лесно, вкусно и лекичко!

Рецепта на Валентина Нейчева – всеотдайна майка на две момчета, любител фотограф и смел експериментатор във веганската кухня.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *