Талиатели с аспержи, орехи и сос от Delishu манатарка
Вдъхновена от тесните италиански калдаръмени улички с малки уютни ресторантчета, подпряни на ъгъла на уличката, заметнати маси с червено каре покривки и безумноооо вкусна паста….се размечтах за Тоскана и реших по този повод да споделя една нова версия на талиатели с аспержи, орехи и сос с Delishu и привкус на манатарки.
Нужни продукти за Талиатели с аспержи, орехи и сос от Delishu манатарка:
Паста – 80г
аспержи – връхчета – 80г
1/4ч.ч. бяло вино
Delshu манатарка – 50г
чесън
сол и черен пипер на вкус
запечени орехи
орехово олио
Инструкции за приготвяне на Талиатели с аспержи, орехи и сос от Delishu манатарка:
Пастата се сварява. Аспержите се бланшират за минута във вряща вода или се задушават на тиган с малко зехтин. Загрява се зехтин в тиган, добавя се чесънът. Веднага щом усетим аромата на чесъна добавяме бялото вино, след малко и Delishu манатарка, нарязан на парчета. Бъркаме, докато се разтопи Delishu, добавяме малко вода при необходимост. Смесваме соса с аспержите и пастата и поднасяме поръсено със запечените орехи и капка орехово олио.
Поднасяме в компанията на чаша червено вино и се разтапяме от удоволствие!