Рецепти

Веган омлет с плънка от зеленчуци и Delishu манатарки и мащерка

Веган омлет с плънка от зеленчуци и Delishu манатарки и мащерка

Никой няма да повярва, че този „омлет“ не съдържа яйца!

Ако сте веган и яйцата са нещото, което ви липсва – мисля, че дойдохте на правилното място и четете правилния пост. Има много вариации и различни веган опции, с които интернет пространството става лесно достъпна, златна мина.

Въпреки това, аз предизвиках себе си и реших да съм смела с експериментите и да създам рецепта, която никъде другаде няма да откриете – а по-вкус да е толкова плътна, богата и изпълваща, че да искате още и още. За мен омлета, като омлет ми създава чувството на яйцево-кремообразна комбинация, която е пухкава и лека. Вярвате или не, точно това ще изпитате с този Веган Омлет!

Нужни продукти за Веган омлет с плънка от зеленчуци и Delishu манатарки и мащерка:

За омлета:
30 гр лимецово брашно (пресято)
½ от течността на една консерва нахут – аквафаба
черен пипер
сол
куркума

За плънката:
10 г кашу
10 г нахут
4 големи гъби
шепа бейби спанак
30 г Delishu с манатарки и мащерка
кълнове от червен лук Веган омлет с плънка от зеленчуци и Delishu манатарки и мащерка

Инструкции за приготвяне на Веган омлет с плънка от зеленчуци и Delishu манатарки и мащерка:

Първо си пригответе плънката за омлета, като задушите или запържите всичките си зеленчуци, а кашуто може дори да го карамелизирате.

След като са готови ги оставете на страни.

Пресейте си брашното, за да е пухкаво и да няма бучици.

След това си разбийте аквафабата, куркумата и подправките с миксер за около 4-5 минути – докато не стане на гъста пяна.

Започнете с бавни и кръгови движения да прибавяте брашното към аквафабата до получаването на хомогенна смес.

Сложете малко кокосово масло в тигана и изсипете сместа / зависи от тигана може да се получат и два омлета. Когато смятате, че е готов от едната страна, го обърнете за още 1 минутка и от другата.

Преместете го в чинийка и го намажете с деликатес от кашу на Delishu – поставете плънката и завийте!

Рецепта на Генадия Момчилова – любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *