Рецепти

Лесно ризото с кафяв ориз, спанак и Delishu Натурално

Лесно ризото с кафяв ориз, спанак и Delishu Натурално

Ето една идея за бърза и лесна рецепта за онези напрегнати дни от седмицата, в които нямате никакво време. За нея ви трябват само продукти, които почти със сигурност вече имате в наличност и не е нужно да ходите до магазина. Направено от чисти и свежи съставки, това ризото ще е новото ви любимо седмично ястие, което да споделите с цялото семейство.

Нужни продукти за Лесно ризото с кафяв ориз, спанак и Delishu Натурално:

  • 1 чаша кафяв ориз
  • 3 чаши вода или зеленчуков бульон
  • 2 х праз лук
  • 1 лимон
  • 1 с.л. Риган
  • 1с.л хранителна Мая
  • 500 г спанак(може и замразен)
  • 20 г пресен босилек
  • Половин пакет Delishu Натурално

Лесно ризото с кафяв ориз, спанак и Delishu Натурално

Инструкции за приготвяне на Лесно ризото с кафяв ориз, спанак и Delishu Натурално:

Загрейте мазнина в тиган и добавете нарязания на ситно праз лук.

Гответе на среден огън, докато придобие златист цвят.

Добавете чесъна, бульона и ориза и разбъркайте.

Гответе на среден огън за около 25-30 минути или докато ориза е напълно сготвен, а водата се е изпарила. По време на готвене, разбъркайте ориза на няколко пъти.

Преди ориза да е напълно готов, добавете спанака и разбъркайте, за да омекне.

Овкусете със сока на един лимон, пресния босилек, ригана и хранителната мая.

Преди да сервирате, разбъркайте един последен път като добавите класическото Delishu, което ще помогне за получаване на по-кремава консистенция, сякаш сте сложили сметана.

Роси е студент в Англия, изучаващ Nutrition and Food Consumer Science. Здравословното хранене, развиването и снимането на рецепти са най-голямата й страст. Една от най-важните й цели е да покаже, че доброто психическо и физическо здраве е тясно свързано с храната, която приемаме. Затова преди няколко години тя създава своя блог After the taste, с който цели да покаже на хората, че зравословния начин на живот е достъпен за всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *