Рецепти

Карамелизирани праскови с веган „Cream Cheese“ сладолед

Карамелизирани праскови с веган "Cream Cheese" сладолед

Няма нищо по-сладко от печени праскови в компанията на топящ се кремообразен сладолед. Ако имате 3-4 добре узрели прасковки и се чудите какво да ги правите, не му мислете много-много, а си пригответе тази вкусотия и награда за сетивата! Комбинацията от ароматни праскови, покрити със сладка карамелена коричка с дъх на канела и сладко-киселия леко солен вкус на този веган сладолед , приготвен с натурален деликатес от кашу на любимите ми “Delishu” е просто уникална! Парченцата праскови в сладоледа са черешката на тортата! Можете да си го приготвите и похапвате дори само така, без да го добавяте към нищо друго! И така, нека направо да преминаваме към самата рецепта, какво ще кажете?

 

Нужни продукти за Карамелизирани праскови с веган „Cream Cheese“ сладолед:

~ за cream-cheese сладоледа:

  • 1 праскова
  • 1 пакет Delishu с натуралнен вкус
  • 2 с.л. лукума (или друг подсладител на прах по избор)
  • 1/2 чаша бадемово мляко ⁣

~ за карамелизираните праскови:

  • 3 добре узрели праскови
  • 1/4 чаша кокосова захар
  • 1/4 чаша кокосово масло
  • 1 с.л. канела
  • ванилия

* това количество от карамеления сос може да ви стигне дори за 6 праскови

Карамелизирани праскови с веган "Cream Cheese" сладолед

 

Инструкции за приготвяне на Карамелизирани праскови с веган „Cream Cheese“ сладолед:

1. За сладоледа поставете всички съставки без прасковата в кухненски робот или блендер и блендирайте до хомогенна смес.

2. Нарежете прасковите на дребни парченца и я добавете към получената смес и разбъркайте добре.

3. Приберете във фризер поне за 2 часа да стегне.

4. Разполовете от 3 до 6 праскови и премахнете костиликте им. Поставете ги в намазнена с кокосово масло тава или подходящ съд за печене.

5. Разбъркайте всички съставки за карамеления сос и намажете прасковите обилно, направо ги полейте с него без да изсипвате соса отстрани, защото ще загори.

6. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 30-40 минути или докато се карамелизират добре. Внимавайте да не загроят и следете процеса през 10-15 минути, защото всяка фурна е различно мощна.

7. След като прасковките са готови ги изкарайте и изчакайте да поизстинат 20-тина минути. Сервирайте с щедра топка от сладоледа и листенце мента. И Voila, готови сте! Enjoy!⁣

Рецепта на Анна Стойкова – мечтател с бохемска душа, влюбен в света, обичащ живота и търсещ магията в малките неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *