Салата Панцанела със семена и Delishu сушен домат и риган
Обичам тази традиционна тосканска салата, защото е проста, но много вкусна. Приготвя се основно от домати, червен лук и стар хляб, но може да включва и краставици, чушки, сирене. Аз добавям и семена, за да я направя още по-хранителна, а деликатесът от заквасено кашу със сушени домати и риган вдига нивото на вкуса.
Нужни продукти за Салата Панцанела със семена и Delishu сушен домат и риган:
- 1 малка глава червен пук
- 1 краставица
- 1 червена чушка
- 2 шепи чери домати
- 1/3 ч.ч. тиквени семки
- 1/3 ч.ч. слънчогледово семе
- 3-4 филии стар хляб
- 2 с.л. кокосово масло
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 100 г Delishu със сушен домат и риган
- 3 с.л. зехтин
- Сол на вкус
Инструкции за приготвяне на Салата Панцанела със семена и Delishu сушен домат и риган:
Загрявам фурната на 180 градуса.
Нарязвам хляба на кубчета, смесвам го с тиквените семки и ги овкусявам с 2 с.л. кокосово масло, риган, червен пипер и щипка сол. Пека ги в загрятата фурна за 10 минути.
След това добавям към тях слънчогледовите семки, разбърквам хубаво всичко и връщам във фурната за още 8-10 минути.
Нарязвам зеленчуците, овкусявам със зехтина и солта и разбърквам.
Отгоре поръсвам със семената, крутоните, заквасеното кашу и поднасям.
Рецепта на Кристина Орсова – мама блогър, привърженик на здравословното хранене с чисти, сезонни и предимно местни храни. Споделя рецепти за хранене, както за най-малките, така и за цялото семейство, съвети за изграждане на здравословни хранителни навици при децата, идеи за семейни пътешествия, образователни занимания и игри с децата.