Пълнени чушки с просо, домати и Delishu Сушен домат и риган
Тази рецепта е една модерна и веганизирана интерпретация на любимите пълнени чушки, която ще задоволи всичките ви сетива!
Нужни продукти за Пълнени чушки с просо, домати и Delishu Сушен домат и риган:
- 1 чаша просо
- 5-6 големи чушки
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- дръжките от 1 връзка магданоз
- 1 розов домат
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сух риган
- 1 пакетче деликатес от кашу Delishu сушен домат и риган
Инструкции за приготвяне на Пълнени чушки с просо, домати и Delishu Сушен домат и риган:
Сварете просото в 3 чаши вода.
Загрейте 1 с.л. зехтин в дълбок тиган на котлона и задушете лука и чесъна. След като поомекнат добавете и дръжките от магданоза, нарязани на ситно.
Пасирайте домата и добавете и него. Добавете подправките и оставете да къкри за около 10 минути.
Прибавете свареното просо и разбъркайте добре. Оставете да поври в соса около 2-3 минути.
Накрая добавете деликатеса от кашу на Delishu и разбъркайте внимателно докато се разтопи напълно в соса.
Напълнете чушките, чиито пънчета предварително сте отрязали и сте ги почистили от семките. Запушете ги отново с пънчетата и ги подредете в тавичка. Налейте 2 пръста вода и печете на 200 градуса около 30-40 минути или до готовност.
Сервирайте като поръсите със свеж магданоз. Enjoy!
Рецепта на Анна Стойкова – мечтател с бохемска душа, влюбен в света, обичащ живота и търсещ магията в малките неща.