Веган мини чийзкейк с моринга и Delishu
Лятото е жега, солена вода, почивка ,сладолед и вкусни летни десерти. Точно като този – лек, ароматен и много вкусен веган чийзкейк с Моринга – невероятна суперхрана , както за тялото така и за ума.
Какво е Моринга?
Това е екзотична суперхрана от Индия, извличана от дърво наричащи го още и като „дървото-чудо“ . Тя е храна с комплексен хранителен състав и притежава много ползи като детоксикация, повлиява много благоприятно на имунната система и метаболизма.
Нужни продукти за Веган мини чийзкейк с моринга и Delishu:
За блата
50 г бадеми
50 г трици
10 г какао на прах
5-6 големи фурми
25 г кокосово масло
За крема
100 г натурално Delishu
ванилия
15 г моринга
30 г кленов сироп
20 г кокосово мляко от кен
Инструкции за приготвяне на Веган мини чийзкейк с моринга и Delishu:
Накиснете си фурмите за 30 мин в гореща вода
След което добавете отцедените фурми, триците, бадемите и кокосово масло в блендер и блендирайте до получаването на трохи.
Прибавете какаото на прах и отново пулсирайте няколко пъти за да се смеси с останалата част от блата.
Изсипете в малка форма за чийзкейк ( която е предварително омазнена с кокосово масло ) и притеснете хубаво за да слегне блата.
Време е за приготвяне на крема. Смесваме всички продукти в блендера и блендираме до получаване на нежна, гладка смес. Толкова чисто и лесно!
Изсипваме крема във формичката и печем за 15-20 мин в предварително загрята фурна на 180С
Извадете при готовност и изчакайте до пълното му охлаждане, след което поръсете с още моринга за украса.
Рецепта на Генадия Момчилова – любител фотограф, начинаещ кулинар и стилист на храна. Вярваща, че всичко се случва с цел и всяко взето или не взето решение ще ни отвори нови врати, ще разкрие нови приключения и ще ни научи на нови уроци. Голямата и страст са здравословния начин живот и спорта. Обожава да пътешества, да опознава чужди традиции и да взаимства невероятни рецепти. При нея винаги е свежо, здравословно, цветно и направено с много любов.