Картофена салата с кейл, червено цвекло и натурално Delishu
Обичам класическата картофена салата, но наскоро открих, че в комбинация с натурално Delishu се получава още по-богат вкус.
Ако добавим и сварено червено цвекло и листа накълцан кейл, получаваме още повече хранителни вещества и много цвят в купата.
Нужни продукти за Картофена салата с кейл, червено цвекло и натурално Delishu:
4-5 картофа
1 малка глава червено цвекло
3-4 листа кейл
1 скилидка чесън
100 г Delishu натурално
3-4 с.л. зехтин
Сол на вкус
Инструкции за приготвяне на Картофена салата с кейл, червено цвекло и натурално Delishu:
Сварявам отделно в подсолена вода картофите и цвеклото.
Нарязвам листатата кейл и ги смесвам със солта и зехтина, за да омекне преди да добавя останалите съставки.
Нарязвам картофите и цвеклото на кубчета и докато са все още топли, ги смесвам с останалите съставки.
Деликатесът от заквасено кашу ще се разтопи нежно и ще обгърне останалите съставки.
Не добавям оцет, както се прави в класическата картофена салата, защото Delishu има лека кисела нотка и няма нужда него.
Смесвам съставките, докато картофите са все още топли, което ще помогне на деликатеса от заквасено кашу да се разтопи леко и да ги обгърне нежно с мекия си вкус.
Рецепта на Кристина Орсова – мама блогър, привърженик на здравословното хранене с чисти, сезонни и предимно местни храни. Споделя рецепти за хранене, както за най-малките, така и за цялото семейство, съвети за изграждане на здравословни хранителни навици при децата, идеи за семейни пътешествия, образователни занимания и игри с децата.