Тиквени веган суши ролца
ВНИМАНИЕ!!! Тази рецепта може да ви причини специфичен вид слюнко-отделящ процес и остър пристъп на желание да си хапнете Delishu, както и крайно пристрастяване.
Хубавата новина е, че е безкрайно вкусно и полезно. И може да се приготви лесно в домашни условия.
Нужни продукти за Тиквени веган суши ролца:
За 1 лист оризова хартия (7/8 бр. ролца)
~100г ориз за суши или обикновен бял ориз (сварен)
~100г печена тиква (намачкана)
1 лист оризова хартия
20г карамелизиран лук
сушен или пресен магданоз
40г Delishu натурално
щипка Сол
~100г ориз за суши или обикновен бял ориз (сварен)
~100г печена тиква (намачкана)
1 лист оризова хартия
20г карамелизиран лук
сушен или пресен магданоз
40г Delishu натурално
щипка Сол
Инструкции за приготвяне на Тиквени веган суши ролца:
Ориза, солта и намачканата тиква ги смесваме, като не ги разбъркваме твърде продължително, за да не стане ориза на каша. Намокряме оризовата хартия с вода, поставяме я върху дъска и бързо разстиламе тиквената смес върху нея. В единия и край нареждаме слайсове Delishu по цялата дължина и завиваме на руло. Овалваме го в магданоз. Разрязваме рулото на хапки, като върху всяка поставяме кубче Delishu и карамелизиран лук.
Съвети:
След намокрянето на оризовата хартия работете бързо, тъй като тя омеква, залепва и рулцата няма да се получат стегнати.
Рулцата биха се комбинарили добре с пикантен сос.
Споделете с приятели за по-голямо удоволствие!