Пробиотиците – добрите герои в Delishu
Една опаковка Delishu ще ти даде 58 милиарда Lactobacillus Bulgaricus, 65 милиарда Streptococcus Thermophilus, и 2 милиарда Lactobacillus Acidophilus. Тези герои играят главна роля за това да си със здрав стомах, добро храносмилане и висок имунитет!
Lactobacillus Bulgaricus
Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus Bulgaricus) е кръстена на България – страната, в която за първи път е открита и използвана. Това е растителна едноклетъчна пръчковидна бактерия, която се среща свободно в природата на България, тя живее във водата, въздуха и растенията, като има свидетелства за съществуването й от преди над 6000 години. При определени условия бактерията причинява естествена ферментация, даваща вкуса и ценните качества на Delishu. Тя е причина за ферментацията и полезните свойства и на киселото мляко, туршиите, хляба с квас и други. При размножаването си в подходящата среда, тя освобождава ензими, виновни за разпознаваемия класически кисело-млечен вкус, познат ни от продуктите, които я съдържат.
Открита през далечната 1882г. от руския учен и носител на Нобелова награда Иля Мечников (бащата на съвременната имунология), когато благодарение на нея той открива пряката връзка между пробиотиците и стомашно-чревното здраве. Мечников отдава дълголетието на българите на консумацията на киселото мляко, което съдържа именно Lactobacillus Bulgaricus.
Lactobacillus Bulgaricus се причислява към ‘добрите’ бактерии, които имат благотворно и незаменимо въздействие над храносмилателния тракт, имунната система и нормализирането на кръвното налягане и холестерола. Лабораторни изследвания показват, че Lactobacillus bulgaricus има мощно действие против всякакви патогени – вируси, инфекции, гъбични организми, ракови клетки.
Доказани полезни свойства на Lactobacillus Bulgaricus:
Нормализира кръвното налягане и нивата на холестерола
- повишава (добрия) HDL холестерол
- понижава (лошия) LDL холестерол
- намалява общия холестерол
- намалява триглицеридите
В помощ на храносмилателните смущения
- намалява броя на лошите храносмилателни бактерии
- намалява проблемите с храносмилането, произлизащи от стреса
- предотвратява/облекчава породена от прием на антибиотици диария
- предотвратява/облекчава язвения колит
- предотвратява/облекчава остра диария
- намалява лактозната непоносимост
- предотвратява/облекчава синдрома на раздразненото дебело черво
В борбата с вирусни, бактериални и гъбични инфекции:
- бори се с вирусите, създавайки антитела
- създава антитела, които унищожават раковите клетки
- предотвратява развитието на гъбички
- предпазва от инфекцията Е.Coli
- помага за защитата на зъбите от развитието на плака и бактерии
Streptococcus Thermophilus
Streptococcus Thermophilus е мощен пробиотичен щам, който има добре изучени и изследвани през годините позитивни ефекти над човешкия организъм. Този жив организъм обитава червата, и има много научно доказани положителни ефекти – подобрява храносмилането, имунната система и още много други.
Streptococcus Thermophilus се използва активно в производството на сирене и млечни продукти заради способността му да произвежда лактаза, която разгражда лактозата (млечната захар) в човешкия организъм, което помага на хората да усвояват млякото и млечните продукти. Бактерията се натрупва в червата, т.е. колкото повече се приема, толкова по-силен е ефекта й.
Живата бактерия произвежда и антитела, които успешно се борят с вируси като този на Пневмонията, Clostridium Dificile, и предпазва от образуването на Язва.
Доказани положителни ефекти от приема на Streptococcus Thermophilus:
Храносмилателни ползи
- намалява диарията, причинена от прием на антибиотици
- облекчава симптомите на язвен колит
- подобрява драстично усвояването на лактоза и млечни продукти
- помага при остра диария
- помага в лечението на Синдром на раздразненото дебело черво
Подобрен имунитет
- предотвратява и помага в лечението на възпаления на горните дихателни пътища ( напр. Пневмония)
- предотвратява появата на язви, причинени от Helicobacter pylori
- облекчава симптомите при СПИН
- лекува Clostridium dificile
- повишава общия имунитет на организма
Допълнителни здравословни ползи
- подобрява чревната флора на бебета, които не са кърмени
- облекчава симптомите на атипичен дерматит
- намалява вероятността от образуване на камъни в бъбреците
- повишава нивото на добрия холестерол
- повишава противораковите способности на клетките
- намалява бебешките колики
Lactobacillus Acidophilus
Lactobacillus Acidophilus е най-дълго изследвания, известен и доказан пробиотик познат на науката, познат като ‘добрата бактерия‘, жизненоважна за човешкото здраве.
Lactobacillus Acidophilus живее в червата и женското влагалище, където се грижи за борбата с ‘лошите бактерии’. Той се съдържа във ферментиралите храни, както и в някои видове млечни продукти, където се добавя изкуствено. При навлизането на храна в чревния тракт, пробиотичния организъм създава неблагоприятна среда за развитие на ‘лошите бактерии’. Антибиотиците действат като унищожават всички живи бактерии, както добрите, така и лошите, причинявайки стомашен дискомфорт и нарушения в обмяната на веществата, като могат да доведат до срив на имунната система и тежки заболявания (например Clostridium Dificile).
За да може да се предпазим от това, трябва да приемаме маскимално големи количества от този пробиотик, за да предотвратим тези негативни ефекти и да помогнем за възстановяването и поддържането на нормална чревна флора.
Доказани положителни ефекти от употребата на Lactobacillus Acidophilus:
- регулира кръвното налягане и нивата на холестерол
- бори се с гъбични, бактериални и вирусни инфекции
- общоукрепващо действие за децата
- хранителни ползи
- намалява остротата на алергии
- помага при нарушения в храносмилането
Храносмилателни ползи от приема на Lactobacillus Acidophilus:
Наградения с Нобелова награда за откриването на безценната бактерия през 1890г проф. Иля Мечников (Бащата на съвременната имунология)доказва, че тя е незаменима за човешкото храносмилане. Изследвания през последните десетилетия показват, че приема на Lactobacillus Acidophilus подобрява храносмилането и усвояването на витамин В и калци. Може дори да подобри апетита, и да излекува диария, синдром на раздразненото дебело черво, нарушена чревна пропускливост, улеснява усвояването на лактозата.
Ползи в борбата с алергии и подобрението на имунната система от приема на Lactobacillus Acidophilus:
В допълнение към положителните ефекти за храносмилането от приема на Lactobacillus Acidophilus, има множество изследвания, които сочат за положителното му действие и като имуностимулиращ и противоалергенен агент.
Интересни факти за Lactobacillus Acidophilus:
- Един от основните населяващи стомаха организми
- Най-известният и изучаван пробиотик
- Повишава и подобрява усвояването на хранителните вещества
- Прозизвежда естествените антибиотици acidolin, acidophillin, lactobacillin, lactocin и други.
- Помага при възстановяване от боледуване
- Мощен съюзник в борбата с гъбичната инфекция Candida Albicans
- Побеждава инфекции като : Язва, Стафилококови инфекции, E. Coli, Салмонела
- Увеличава абзорбцията на лактозата
- Предотвратява инфекции на пикочните пътища
- Превенция на диария
- Балансира PH на горния интестинален тракт.
- Живее, и в устната кухина, и вагината
- Доказано е, че хора с ниско съдържание на колонии на Lactobacillus Acidophilus в стомаха си, усвояват много по-трудно мляко и млечни продукти от хора които имат богата на тях флора.
Доказани полезни свойства на Lactobacilus Acidophilus
Нормализира кръвното налягане и нивата на холестерола
- повишава (добрия) HDL холестерол
- понижава (лошия) LDL холестерол
- намалява общия холестерол
- намалява триглицеридите
- понижава кръвното налягане
В помощ на храносмилателните смущения
- намалява броя на лошите храносмилателни бактерии
- намалява проблемите с храносмилането произлизащи от стреса
- предотвратява/облекчава породена от прием на антибиотици диария
- предотвратява/облекчава язвения колит
- предотвратява/облекчава остра диария
- намалява лактозната непоносимост
- предотвратява/облекчава синдрома на раздразненото дебело черво
Подобряване на общото състояние при малки деца:
- ускорява наддаването на тегло
- предотвратява появата на диария
В борбата с вирусни, бактериални и гъбични инфекции:
- бори се с вирусите, създавайки антитела
- бори се/предотвратява възпаления на дихателните пътища
- лекува/предотвратява Helicobacter pilori (ЯЗВА)
- лекува/предотвратява Вагиноза/Вагинит
- увеличава ефективността на ваксини
- предотвратява развитието на гъбички
- предпазва от инфекцията Е.Coli
- предотвратява и предпазва от възпаление на сливиците
Хранителни ползи
- произвежда вит.В и други нутриенти
- увеличава усвояването на калция
- подобрява апетита
Допълнителни ползи за здравето
- намалява остротата на алергии
- намалява вероятността за образуване на бъбречни камъни
- помага при анемия